Wat is het gecentreerd boorsysteem?

Het gecentreerd boorsysteem uitgelegd

Wat is het gecentreerd boorsysteem nou precies?

Het gecentreerd boorsysteem is een innovatie in de manier waarop putranden worden aangebracht. In plaats van vierkante putranden die geplaatst worden voordat het asfalt wordt aangebracht wordt met het gecentreerd boorsysteem een ronde put achteraf geboord. Er wordt dus een gat geboord in een volkomen vlakke laag asfalt. Door onze geavanceerde technologie zijn we in staat exact op de juiste plek te boren. Hierdoor sluiten we precies aan op de putschacht die zich onder het asfalt bevindt. Na het boren takelen we het overtollige asfalt weg. Op de eerder aangebrachte overgangsplaat stellen we de ronde putrand met snel hardende Poltec stelmortel precies op hoogte in het boorgat. De voeg wordt afgewerkt met warme bitumen. Het resultaat is een put die exact op de juiste hoogte ligt. Wegdek en put vormen één vlak oppervlak.

Door de gekozen technologie is het resultaat uitstekend en dat blijft ook zo. De gebruikte mortel is in hoge mate bestand tegen H2S gassen en belastbaar voor zeer zwaar verkeer. Het bijzondere van het gecentreerd boorsysteem is dat er geen hoogteverschil bestaat tussen de bovenzijde van het asfalt en de putrand. Dit heeft tal van voordelen. Geen randen betekent veel minder slijtage, veel minder lawaai, en een veel hogere belastbaarheid. Bij een traditionele vierkante put ontstaat vaak schade aan het asfalt. (door gebrekkige verdichting) Een putrand geplaatst met het gecentreerd boorsysteem is meteen vanaf plaatsing al optimaal. Door de veel betere constructie blijft dit voordeel ook op de lange termijn behouden. Het asfalt rondom een ronde putrand blijft ook op lange termijn intact. Deze innovatie brengt de strijdige belangen van riolering en leidingen en wegen bij elkaar.

De putranden geplaatst met het gecentreerd boorsysteem zijn niet alleen in technisch opzicht veel beter. Ook esthetisch zijn de putranden een grote vooruitgang. Geen wonder dat deze putranden zeer populair zijn bij onze klanten.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Enkele van onze tevreden klanten

gemeente-hilversum
gemeente-borne
gemeente-middelburg
gemeente-asten
gemeente-enschede-logo
gemeente-roosendaal
gemeente-noordenveld
gemeente-apeldoorn
amsterdam
gemeente-putten
gemeente-utrecht
gemeente-heerenveen