Wanneer pas je het gecentreerd boorsysteem toe?

Onveilige situaties

Het gecentreerd boorsysteem pas je toe als je een gevaarlijke putrand wilt aanpakken en oplossen. Putranden zorgen voor onveilige situaties. Fietsers en motorrijders kunnen ten val komen door een slechte putrand. Auto's ondervinden schade en zijn een kort moment minder goed onder controle. Omdat een veilige situatie simpelweg een noodzaak is hebben wegbeheerders de keuze tussen frequente reparaties en steeds achter de feiten aanlopen of pro-actief ingrijpen en een definitieve oplossing door het toepassen van het gecentreerd boorsysteem. Een gecentreerd boorsysteem putrand is strak en blijft strak. De veiligheid is optimaal en blijft optimaal op de lange termijn. De zorgplicht en verantwoordelijkheid voor veiligheid wordt op de best mogelijke manier genomen en in geval van aansprakelijkheid kan worden aangetoond dat de beste mogelijke oplossing is gekozen.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Lelijke situaties

Sommige situaties vragen om een esthetisch perfecte afwerking. In die gevallen wilt u geen lelijke putranden of verzakt asfalt. Het gecentreerd boorsysteem is dan een geschikte oplossing. De noodzakelijke putten gaan perfect op in het wegdek en sluiten geheel glad aan. Door afwerkingen in de juiste kleur en structuur te kiezen is het resultaat nog verder te perfectioneren. Onze specialisten kunnen voor de meest uiteenlopende situaties een oplossing voorstellen die esthetisch optimaal is. Zowel rood als zwart asfalt en zelfs combinaties daarvan op de grens van fietsstroken of busbanen kunnen wij perfect afwerken.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Situaties die steeds weer hoge onderhoudskosten vragen

Het steeds weer opnieuw op hoogte moeten stellen van putranden brengt hoge kosten met zich mee. Het gecentreerd boorsysteem maakt korte metten met deze onderhoudskosten. Een put die met het gecentreerd boorsysteem is geplaatst blijft door de veel betere constructie veel langer op de juiste hoogte staan. In eerste instantie is de put iets duurder maar deze investering verdient zich binnen enkele jaren al terug doordat er minder onderhoud nodig is. In situaties met hoge belasting, zoals op bedrijventerreinen met veel vrachtverkeer en veel wringing op de putten is het gecentreerd boorsysteem zeer geschikt.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Situaties met extreme belastingen

Sommige wegen krijgen het zwaar voor hun kiezen. Zware voertuigen belasten het asfalt enorm, en elke complicatie zorgt voor schades en hoge reparatiekosten. Het gecentreerd boorsysteem is in die gevallen zeer geschikt. Door de optimale verdichting van het asfalt en de naadloze rand afwerking zijn de krachten veel beter verdeeld en zal de weg rond de putrand veel minder snel schades gaan vertonen. Ook in situaties met veel wringende belasting, zoals bij manoeuvrerende vrachtwagens is dit systeem zeer geschikt om langdurig een optimale situatie te kunnen handhaven.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Situaties waarin geluidsoverlast minimaal moet zijn

Drukke wegen met veel verkeer zorgen voor geluidsoverlast. Er zijn situaties waarin dat tot een minimum moet worden beperkt. Omdat een putrand met het gecentreerd boorsysteem geheel vlak is afgewerkt is het geluidsprofiel veel gunstiger. En omdat verzakkingen tot het verleden behoren zal de weg ook op de langere termijn stil blijven. Dit in tegenstelling tot traditionele putranden die bij aanvang al meer lawaai maken, en na verloop van tijd door verzakkingen en schades nog veel luidruchtiger worden. Het gecentreerd boorsysteem is dus juist in situaties die stil en rustig moeten zijn een hele goede keuze.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Enkele van onze tevreden klanten

gemeente-hilversum
gemeente-borne
gemeente-middelburg
gemeente-asten
gemeente-enschede-logo
gemeente-roosendaal
gemeente-noordenveld
gemeente-apeldoorn
amsterdam
gemeente-putten
gemeente-utrecht
gemeente-heerenveen