Waarom het gecentreerd boorsysteem?

Veiligheid

Een gecentreerd boorsysteem put is veiliger dan een traditionele put. De reden hiervoor is dat deze putten naadloos aansluiten op het omringende asfalt. Daardoor is er geen sprake van een rand of drempel, waardoor er veel minder valpartijen van motorrijders of fietsers gebeuren. Daarbij is de put veel beter gefundeerd door het gebruik van de mortels van Poltec. Deze mortels zorgen, in tegenstelling to traditioneel cement, voor een zeer stabiele en snelle verharding. De put zakt dus niet na plaatsing, waardoor wordt afgerekend met hobbels en kuilen die extra gevaar opleveren. Is een situatie dus extra gevoelig voor veiligheidsrisico's, denk dan eens aan het gecentreerd boorsysteem als oplossing. Dit kan in de buurt van scholen maar ook op plaatsen waar veel motorrijders komen de weg een stuk veiliger maken. Maak definitief korte metten met verzakte putranden en stap over op dit innovatieve systeem.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Duurzaamheid

Een gecentreerd boorsysteem put gaat langer mee dan een traditionele put. Dat komt vooral omdat een een geboorde put veel strakker in het omringende asfalt zit en op een veel betere mortel (van Poltec) is gefundeerd dan traditionele vierkante, op cement gefundeerde putten. Onze put heeft een beter fundament en een betere hechting. Daarnaast zijn de belastingen op een geboorde put veel gunstiger door het ontbreken van hobbels en kuilen. Dat levert een veel gunstiger situatie op voor de putdeksels, de schachten, de vulringen, het riool en het wegdek. Alles is bij het aanbrengen al veel gunstiger, en die eigenschappen blijven op de lange termijn ook veel beter behouden door deze superieure constructie. De putranden verzakken niet meer. Dit levert putten op die veel langer zonder onderhoud kunnen en zelfs na vele jaren nog een aanmerkelijk betere aanblik bieden. Schade en geluidsoverlast worden voorkomen en uw putten gaan vele jaren mee zonder dat u er omkijken naar heeft.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Schoonheid

Een gecentreerd boorsysteem put is veel mooier dan een traditionele put. Omdat de traditionele putten vierkant zijn is er een slecht aansluiting van het asfalt. Dit ziet er rommelig uit, gaat verzakken en zorgt voor schade in het gebruik. Direct na plaatsing is een vierkante put al minder netjes, maar na verloop van tijd loopt dat verschil zienderogen op. Er ontstaan hobbels en kuilen en er ontstaat een rafelige rand met losbrekend asfalt. De ronde putten die wij plaatsen kennen deze problemen niet. Direct na plaatsing is een put netjes aangesloten op het omringende asfalt. Door de uitstekende mortels van Poltec blijft dat ook zo. Daarnaast is de smalle naad tussen asfalt en put waterdicht geseald met bitumen. Dit zorgt voor compensatie van de krimp bij warmte en koude door het verschil in uitzetting tussen het asfalt van de weg en het staal van het putdeksel. Door deze oplossing blijft de aansluiting onder alle omstandigheden strak en ziet een put er zomer en winter netjes uit.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Geluid

Een put gemaakt met het gecentreerd boorsysteem is veel stiller dan een normale put. Dat komt omdat oneffenheden worden voorkomen die optreden bij verzakte putten. Oneffenheden veroorzaken geluiden doordat autobanden er overheen rijden. Als je het voor elkaar krijgt om oneffenheden te voorkomen dan heb je veel minder geluid. Dit is meteen na aanbrengen al merkbaar, en blijft ook op de lange termijn behouden. Dat komt omdat de constructie van een gecentreerd boorsysteem put veel beter is dan van een traditionele put. De put zal daarom niet verzakken en er ontstaan dus ook op de lange termijn geen randjes en drempeltjes die voor geluidsoverlast kunnen zorgen. In situaties waar geluid een probleem vormt zal is het dus extra aantrekkelijk om te werken met het gecentreerd boorsysteem. Druk bereden trajecten of wegen in de buurt van ziekenhuizen en ouderentehuizen of dicht bewoonde gebieden zijn daarom extra gebaat bij de inzet van dit systeem.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Kosten op lange termijn

Een gecentreerd boorsysteem put is op de lange termijn de goedkoopste oplossing. Dat komt omdat traditionele putten zeer regelmatig onderhoud nodig hebben. Dat maakt dat de plaatsingskosten niet langer de belangrijkste kosten zijn. Daarnaast is het bij de plaatsing zo dat de kosten voor het asfalteren lager uitvallen bij het gecentreerd boorsysteem. Als dit voordeel mee gerekend wordt dan is het gecentreerd boorsysteem over de hele linie goedkoper dan een traditionele put. Maar zeker op de langere termijn is dit systeem veel kosten effectiever: onderhoud is minimaal en slijtage aan wegdek en put zijn veel gunstiger. De putranden verzakken veel minder. Er is dus zowel voor wegbeheerders als voor andere stakeholders veel te winnen bij de inzet van dit systeem. Door dit systeem in te zetten reduceer je faalkosten en onderhoudskosten dramatisch.

Meer weten? Spreek direct met een van onze specialisten

Enkele van onze tevreden klanten

gemeente-hilversum
gemeente-borne
gemeente-middelburg
gemeente-asten
gemeente-enschede-logo
gemeente-roosendaal
gemeente-noordenveld
gemeente-apeldoorn
amsterdam
gemeente-putten
gemeente-utrecht
gemeente-heerenveen